vragen tot nu toe

Deelnemende organisaties


Zonnebloem  Heemstede

Onze deelnemers verheugen zich meer dan mensen zonder handicap op activiteiten, waarbij zij kunnen genieten van een kopje koffie, een lunch, een bezoek aan de Keukenhof etc. Zij zijn er dan even lekker uit en kunnen gezellig kletsen met andere deelnemers, die ook bij de plaatselijke Zonnebloemvereniging zijn aangesloten. Op deze manier komen zij los van hun vaak sociale isolement en hun handicap is door de inzet van vrijwilligers geen drempel.


Resto Van Harte

Ondersteuning en betrokkenheid in de uitvoering door middel van teambuildingsuitjes. Hierbij zetten 6-10 personen vanuit een afdeling zich in om te helpen bij het koken, tafels dekken, uitserveren en organiseren een leuk thema met informatie of entertainment voor de wijkbewoners. U maakt zo kennis met de wijkbewoners en komt in contact met doelgroepen die u in het dagelijks leven waarschijnlijk niet vaak zal ontmoeten.


Stichting Vogelrampenfonds, Het Vogelhospitaal

1. Wij zoeken een dagje uit om onze 50 vrijwilligers te kunnen belonen (onze grootste wens!)

2. Wij hebben diverse bouwmaterialen en hulp nodig voor de projecten die we gaan doen (kunnen we ter plekke uitleggen)

3. We hebben een irrigatiesysteem voor de tuin nodig, tuinslangen en tuitjes

4. Voor onze educatieruimte hebben we een goede beamer nodig met bediening via HDMl of wifi en een sterkte lamp


Stichting Inloophuis Kennemerland

Het tweede Inloophuis Kennemerland in Haarlem (Schalkwijk) zoekt in dit gebied naar bedrijven, contacten die hen praktisch kunnen ondersteunen om de naamsbekendheid binnen deze regio te vergroten en de drempel te verlagen!


BUUV Haarlem

Ons tapijt op kantoor is vies en we zoeken een partij die het eenmalig voor ons kan reinigen. We zijn op zoek naar een partij die samen met ons gadgets kan bedenken om weg te geven tijdens onze evenementen. We zijn op zoek naar een partij die een maand lang BUUV zichtbaar wilt maken binnen hun organisatie. Denk aan een prikbord, website of andere digitale mogelijkheden.....


Zonnebloem afdeling Zandvoort

leuke activiteiten die we met onze gasten kunnen doen,, zoals een lunch ,kopje koffie of een leuk uitje ,wandelen in de duinen


stichting  ZaaiGoed / Zintuigentuin

Op onze nieuwe locatie van de Zintuigentuin op ZWN, Zonder Werken Niets hebben wij geen elektriciteit, gas, en stromend water in ons nieuwe huis. dus onze vraag gaat uit naar evt. zonnepaneel voor verlichting in de donkere dagen, een Skottelbraai om samen met onze oudere buiten te kunnen eten, rvs keukenblokje zodat wij de afwas kunnen doen, en een kachel op een gasfles om  warm te blijven.


Stichting Het is Netwerken

Ondersteuning voor de oudere werkzoekende in de meest brede zin van het woord


De Zonnebloem, afdeling Bloemendaal-Overveen

Wij willen als afdeling graag met onze gasten gebruik maken van een lunch, kopje koffie e.d. bij een horica gelegenheid in de regio Zuid Kennemerland. Daarnaast zijn onze gasten zeer blij als zij mee kunnen naar een museumbezoek, dagje dierentuin, tuincentrum etc.


Stichting Sint jacob

Mannelijke cliënten zijn in een zorgcentrum doorgaans in de minderheid. Vrouwelijke cliënten zijn veelal overal voor in om aan activiteiten deel te nemen. Wij proeven dat mannen behoefte hebben aan "alleen een momentje mannenactiviteiten" en dat willen we ook gaan bieden. (P.s.: Daarnaast zijn onze hard werkende verzorgenden veelal vrouw voor wie het niet altijd even makkelijk is om geschikte mannenactiviteiten aan te bieden). Nu willen wij een sfeer creëren waar specifiek mannen zich senang bij voelen en waar ook een sfeer van vroeger wordt opgeroepen. Hierbij denkend aan bijv. een oude kroeg, barbershop, klusruimte etc. Een mobile entourage / wand die inzetbaar is op de diverse locaties en waar in sfeer activiteiten kunnen plaatsvinden.


Onze vragen als start van dit project zijn: het maken van een mobile wand wat een sfeer als boven uitstraalt barbershopper die de heren willen knippen, klussende timmerman, klussende fietsenmaker, klussende solex / motor als inzet voor het visueel maken van de activiteit ter plekke en het gesprek wil aangaan met desnoods hulp van de mannelijke bewoner. Mooi zou zijn dat hier iets reguliers kan groeien desnoods afgewisseld door collega professionals / hobbyisten / pensionada's


Rode Kruis Haarlem

Wij zoeken: ondersteuning bij viering 150-jarig bestaan Rode Kruis

Haarlem in 2018; verbetering online communicatie; hulp bij diverse klussen


Kennemerhart

Wij gaan op vaar vakantie op maandag 22 oktober. Hier voor moet onze   koffers maar ook po-stoelen en tilliften naar de boot gebracht worden.Wie brengt onze koffers en tilliften naar de boot  op zondag 21 oktober de boot ligt aan de kade in Utrecht.  Hier voor is nodig een Vrachtauto met laatklep.

Op   Maandag ochtend 22 oktober gaan we naar de boot toe wie zou ons daar met een touringcar naar toe kunnen brengen ?


Leger des Heils W&G Noord Holland

Voor broers en zussen van een kind met een beperking organiseren we brusjesmiddagen. We zoeken naar mogelijkheden om deze broertjes en zusjes een onvergetelijke middag te bezorgen.


STG vrijwilligershulp & mantelzorg

graag zouden we onze gasten een lunch willen aanbieden ,b,v bij van de Valk als we terugkomen van een paar dagen vakantie met ze.

ook willen we graag met een paar gasten wat leuks doen ,zoals koffiedrinken met wat lekkers erbij b,v op her strand of ergens anders


Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem

Voor 2 van onze vaste vrijwilligers, prettige mensen met een groot maatschappelijk hart,  zoeken we voor 2 ochtenden per week (09.0013.00u) professionele werkplekken. Collega's hebben een flexibele gastwerkplek bij Gemeente Haarlem, maar voor uitbreiding is daar geen ruimte. De vrijwilligers nemen zelf een laptop mee tenzij het netwerk, zoals bij de gemeente, zeer goed beveiligd is. Dit ivm de verwerking van vertrouwelijke gegevens. Helpen is fijn! Samen kunnen we kansen voor kinderen vergroten.


RIBW K/AM

Wij zijn op zoek naar werkplekken en (arbeidsmatige) klussen voor onze clienten Wij zoeken vacatures voor arbeidsmatige dagbesteding of garantiebaan Ook willen wij onze vrijwillige deelnemers een uitje aanbieden

Bovendien zoeken we een vacature voor een geluidstechnicus, administratief werk, gastvrouw met ouderen


Blik op Talent


SportSupport

Wat kan sport betekenen voor de diverse doelgroepen?


Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop wordt elk jaar georganiseerd op 4 en 5 mei door 400 vrijwilligers.  Deze mensen hebben vanaf 30 april elke dag een ontbijt, lunch en diner nodig. Daarnaast hebben we voor de organisatie van dit evenement naast eten/drinken en mankracht behoefte aan laptops, printers, bouwmaterialen, heftrucks, vervoer, overnachtingsadressen, werkkleding en meubilair


SIG


Stichting Lotus College/SMAAKHaarlem (het opleidingsrestaurant van het Lotus College)

Wij leiden jongeren met een verstandelijke beperking op tot keukenassistent of bedieningsassistent. Na ongeveer een jaar zijn zij klaar voor het landelijk erkende SVH diploma. De jongeren volgen een leerwerktraject in ons opleidingsrestaurant SMAAK op het MAAKterrein aan de Oudeweg te Haarlem. Na het behalen van het diploma gaan wij samen met de student op zoek naar een geschikte (betaalde) werkplek in de reguliere horeca. Omdat wij de studenten opleiden, weten wij precies waar de student goed in is zodat we een goede match kunnen maken met een toekomstige werkgever. Het Lotus College blijft de student volgen en begeleiden daar waar nodig.Kinderuniversiteit Haarlem

Kinderuniversiteit Haarlem: deze weekendschool in Haarlem

Voor ons lesprogramma zijn wij op zoek naar nieuwe inspirerende gastlessen of activiteiten die onze leerlingen uit groep 7,8 en brugklas uitdagen en ontwikkelen in hun zoektocht naar hun specifieke talent(en) en hun persoonlijke ontwikkeling. Dit kan van alles zijn, ons lesprogramma is breed: De lessen worden gegeven op zondagen tussen 10 en 14 uur en zijn praktisch ingericht. Wie biedt onze leerlingen uitdaging en helpt hen hun zelfvertrouwen te vergroten? We komen graag met 14 leerlingen naar u toe.  


Ad dagjes uit en entertainment: De Kinderuniversiteit bestaat dankzij de bijdrage van vele vrijwilligers die de leerlingen op zondag begeleiden tijdens onze lesprogramma's. We zetten hen graag in het zonnetje. Een leuk uitje, een etentje? U helpt mee aan een sterkere binding van onze vrijwilligers!


De Kinderuniversiteit Haarlem is een goede doelen stichting. We werken er ieder jaar hard aan om de financiën rond te krijgen. KinderUniversiteit Haarlem wordt gesponsord door Haarlemse bedrijven en lokale fondsen. Wij zijn op zoek naar vervanging van enkele sponsoren. Wie heeft een groot (zakelijk) netwerk in Haarlem en/of heeft tips voor ons t.a.v. sponsoring? We maken graag een afspraak voor een kop koffie!


Ad Marketing/PR en communicatie: Wij vergroten graag onze naamsbekendheid in Haarlem. Iedere bijdrage in marketing, pr, communicatie is zeer welkom. Bijv. drukwerk, een vlag maken, tshirts bedrukken, een artikel... Wie helpt ons


Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, project In The Picture

Aanbod aan aanwezige maatschappelijke organisaties: Het team van 8 vrijiwllige amateurfotografen biedt zich aan om de succesvolle matches vast te leggen. Er kunnen voor elke match aanvragen worden ingediend voor het verloop/uitvoering van de match en/of voor het uiteindelijke eindresultaat van de match. De maatschappelijke organisaties mogen de foto's benutten voor PR als website, social media, brochure, flyer, nieuwsbrief, maar ook voor intern. Daarnaast kunnen de aanwezige maatschappelijke organisaties zich ook aanmelden om hun reguliere activiteiten en vrijwiligers 'in aktie' te laten fotograferen. Maar ook een groepsfoto tijdens een bijeenkomst of portretten (van bv. het bestuur) is mogelijk.


Vraag aan deelnemende bedrijven: Sponsoring: Voor de door ons te organiseren exposities in najaar 2018 zouden we graag gefaciliteerd worden om de geselecteerde foto's af te laten drukken en tentoon te stellen. Er is behoefte aan fotopapier en printvullingen. Ook fotoprints op board of zeildoek zijn een wens. Maar ook een relevante fotografieworkshop voor de fotografen is welkom.


De Zonnebloem regio Haarlem

1) Graag willen we op de bijeenkomsten met de afdelingen invulling geven aan deskundigheidsbevordering en relevante actualiteit (zoals PR, werving...)    Dit willen we doen door een korte inleiding en discussie (per onderwerp ongeveer 1 uur in de avond). We zoeken hiervoor deskundige(n).

2) Wie kan ons helpen met wervingsplan voor nieuwe vrijwilligers, met name gericht op het aantrekken van kader?

 3) Op zoek naar een onvergetelijk bedrijfsuitje? Dat kan bij de Zonnebloem! Door je met je collega’s in te zetten als vrijwilliger voor één dag.  Waarbij je samen met mensen met een lichamelijke beperking op pad gaat. Naar een dierentuin, voorstelling of museum in de buurt.


Labuwa KDC

Ik bied Vitaliteitworkshops aan voor zowel de profit als non profitsector


De Wollewei  - Ons Tweede Thuis

Klussen, als spelmateriaal maken (fietswielen met rammeltjes voor groep/buitenhof, ballenbuizen etc.)

 Personeelsuitje Inspirerende teambuilding

Zang, schmink op Wolleweifeest

Voorlezen op het KDC Vrijwilligers

Adviezen tav fondsenwerving, sponsoring


Zonnebloem afdeling Haarlem-Schalkwijk

Wij organiseren uitjes voor mensen met een fysieke beperking die hierdoor dreigen te vereenzamen. In onze afdeling, Schalkwijk, zijn het ook vaak mensen met een kleine beurs. Wij zoeken mensen die het leuk vinden om uitjes te bedenken, organiseren, meehelpen, uitvoeren en/of sponsoren. Bedrijven die een leuk en verantwoord uitje willen meemaken, teambuilding, met zeer dankbare gasten van de Zonnebloem.


Hospice Haarlem en omstreken

Als Hospice hebben wij vele noden. Volgend jaar bestaan wij 30 jaar. Dit jubileum willen wij graag op verschillende manieren vorm geven.

1.  Voor de bewoners van Haarlem e.o. hopen we een informatieve huis aan huis krant. Wie kan ons daarbij helpen (opzetten, vormgeven, drukken of distribueren van de krant, (passende) advertenties zoeken)?

2. Onze vrijwilligers willen we trakteren op een vrijwilligersfeest.  Wij komen graag in contact met bedrijven die ons kunnen ondersteunen om hier iets bijzonders van te maken, bv middels - een locatie - catering - leuke vorm voor het feest /samenzijn (boottocht? kleur/kledingadvies/ spelletjes) /entertainment

3. Op de Grote Haarlem Kerstmarkt 2018 staat het Hospice met een kraam. Wat wij er verkopen is ten bate van onze stichting. Zijn er bedrijven die ons kunnen voorzien van spullen - passend bij een kraam tijdens kersttijd - om te verkopen?

4. Onze printer begint het te begeven. Zijn er bedrijven die ons kunnen helpen aan een goede printer/fax/scanner kunnen helpen?


(3x) Stichting Juttersgeluk

We willen slimmer werken door onze administratieve processen mbv tablet en apps efficienter in te richten.


Swim to Fight Cancer Haarlem

 We zetten ons vrijwillig in om een prachtig zwem-event te organiseren. Deelnemers zwemmen een route door hartje Haarlem. Met deze prestatie halen zij geld op voor sneller en beter kankeronderzoek.


Swim to Fight Cancer Haarlem is er voor iedereen en iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Wij zijn op zoek naar 'Swimmers' en 'Fighters'. Je kunt individueel zwemmen of in een business-team (prachtige team-building). Maar we zoeken ook sponsoren (mooie sponsorpakketten) en vrijwilligers. Informatie vind je op de  website: https://Haarlem.SwimtoFightCancer.nl en vragen kun je stellen via info@Haarlem.SwimtoFightCancer.nl


Emma at Work

Wij zoeken arbeidsplaatsen voor onze jongeren.  We zijn vooral op zoek naar werkgevers die Maatschappelijk Verantwoord willen ondernemen en/of hun netwerk willen inzetten om ons te helpen om voor onze jongeren een bijbaan vakantiebanen, "gewone" baan en werkervaringsplaats en incidenteel een stageplaats te vinden. Het plaatsen van jongeren kan ook vallen onder SROI.


Wij hebben ook bij Emma at Work een Club van 1000 opgericht. Wij zijn op zoek naar bedrijven die ons willen (fin.) willen ondersteunen zodat we nog meer jongeren kunnen helpen met zich te ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. Meer info hierover op  http://www.emma-atwork.nl/club-van-1000/


Nova College

Leontine en Remco mijn collega's van de opleiding assistent Retail heb een aanvraag gedaan. Ik ben stagecoordinartor en kom graag mee


Nova College (Entree onderwijs)

Bij welk Haarlems retail bedrijf kunnen wij met onze mbo leerlingen de retail theorie in de praktijk brengen? Wie heeft een retail klus of een Retail project voor onze mbo jongeren?


Vrienden Spaarne Gasthuis


Groen en Doen is een onderdeel van RIBW-K/AM

Voor een project voor dagbesteding bij een locatie in Haarlem Noord zouden wij graag ondersteuning krijgen bij de afvoer van een flinke hoeveelheid stoeptegels.  Een container of een vrachtwagen die de afvoer regelt zou fijn zijn.

Voor de deelnemers zou een bedrijfsbezoek met instructie rond machines als bv de bosmaaier leuk zijn. Opkomst van deelnemers blijft altijd een kwetsbaar punt


Humanitas  / Home-Start Haarlem

-(culturele) activiteiten voor gezinnen die anders geen toegang hebben tot speeltuin, culturele evenementen et cetera -hulp bij Facebookpagina


Ouderenonderzoek LASA  VU/Vumc

- Graag kom ik in contact met mensen uit de praktijk van de ouderenzorg/welzijn.

- Ook zoek ik fotografen die kunnen helpen bij de invulling van onze nieuw te bouwen website


Haarlem Effect

In Haarlem Zuid West worden de Zoef Zoef auto's geïntroduceerd, deze rijden momenteel al in Schalkwijk. Het zijn kleine elektrische autootjes, voor max 4 personen en beschikbaar voor kleine ritjes voor mensen in de buurt. Wij zijn nu nog op zoek naar: Sponsoren  in Zuid West, Stalling in Zuidwest en het maken ontwerp en drukken bestickering voor de ZoefZoef autootjes


Kenter jeugdhulp

wij werven pleegouders voor kinderen op de wachtlijst waar we geen plek voor hebben. Hiervoor mogen we ludiek te werk gaan. Graag zoek ik op de beursvloer bedrijven waar ik 'zoekertjes' kan plaatsen voor deze kinderen


Rotaract Haarlem

Zoekt bedrijven die leuke leerzame workshops/lezingen wilt geven.


LFB Haarlem

Wat betreft apparatuur: - beeldscherm (33 hoog, 50 breed)

Wat betreft Marketing, PR en communicatie: - een vrijwilliger die het leuk vindt om met ons samen een Nieuwsbrief te maken (via mailChimp)