Zomerse Beursvloer Haarlem 13 juli 2017


Op donderdag 13 juli 2017 is het weer zover! Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de Beursvloer, het netwerk tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties die 2 werelden bij elkaar brengt. De Beursvloer Haarlem is dé plek waar bedrijven, maatschappelijke organisaties inspirerende matches kunnen afsluiten. Het concept van deze (inmiddels 13e!) Beursvloer is even simpel als doeltreffend: Het draait om vraag en aanbod met gesloten beurzen.

Maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen terwijl bedrijven dit vaak in huis hebben. Bedrijven hebben behoefte aan een juiste match die past binnen hun netwerk en bij hun maatschappelijke imago. Beide partijen komen samen op de Beursvloer en zodra de gong heeft geklonken brengen hoekmannen verschillende partijen bij elkaar, matches worden gemaakt en door de onze notaris bekrachtigd.


Let op!

Wilt u deelnemen als bedrijf ? Meld u nu aan via: inschrijfformulier bedrijven

Wilt u deelnemen als organisatie? Meld u nu aan via: inschrijfformulier organisaties


Nieuw dit jaar:

SPEEDDATEN

Om efficiënter & effectiever matches te kunnen maken introduceren we dit jaar het speeddaten.


Het werkt als volgt:

Circa 10 deelnemers (zowel bedrijven als maatschappelijke organisaties) nemen plaats aan 1 tafel. Iedere deelnemer presenteert zichzelf en zijn/haar vraag binnen 1 minuut. Dit alles wordt geregisseerd door een (of meerdere) hoekman/vrouw die zowel een mix aan deelnemers als de tijd in de gaten houdt. Na een eerste 'kennismakingsrondje' is gelijk duidelijk met wie je nader in gesprek wilt komen om te onderzoeken of je een mooie match kunt sluiten.

Nog een bijkomend voordeel van de hoekman/vrouw is dat hij/zij op de hoogte is van ieders wens en daardoor mee kan helpen, om dit ook bij de niet-speeddate-deelnemers onder de aandacht te brengen.

Uitgangspunt blijft zoveel mogelijk mooie matches proberen te maken met elkaar!


WENSPARASOL

Uit de afgelopen jaren is gebleken dat er naast de 'grote' matches ook altijd behoefte is aan 'kleinere matches'. Kleinere matches betreffen meestal individuele matches die deelnemers persoonlijk zouden willen uitvoeren. Het kan dus zijn dat je als bedrijfsdeelnemer een of meerdere matches maakt maar hiernaast ook een kleine match op 'persoonlijke titel' wilt vervullen. Voorbeelden hiervan zijn een harinkje aan het strand eten met een bewoonster van het bejaardenhuis of een naar de bioscoop met een jongeren met een beperking.


Extra voor de Maatschappelijke Organisaties

Workshop: hoe haal ik zoveel mogelijk uit de beursvloer?

Op donderdag 22 juni organiseert Bedrijf & Samenleving van 16.00 -17.30 uur een inspirerende workshop over 'Hoe pak ik de beursvloer zo professioneel mogelijk aan?’. Je krijgt hier uitleg over het principe beursvloer, speeddaten & 'durf te vragen'. Ook kunnen we meedenken over mooie tegenprestaties. In ieder geval leuk en nuttig om zoveel mogelijk uit de beursvloer te halen.eel uit .


Locatie: Bedrijf & Samenleving: Freddie Oversteegenstraat 315, 2033 MV Haarlem


Programma:

15.15 uur - Inloop

15.30 uur - Speeddate 1e ronde. Meer info

15.45 uur - optreden van onze ambassadeurs Dos Hermanos

16.00 uur - Gongslag door onze beschermheer: burgemeester drs. J. (Jos) Wienen

16.10 uur - Handelen met hulp van spreekstalmeesters:

    Dieuwertje Blok & Dolly Bellefleur

16.45 uur - Speeddate 2e ronde. Meer info

17.30 uur - Afsluitende (netwerk)borrel

18.00 uur - Einde


…........................................................................................................................

Bedrijven en instellingen vinden elkaar op de Beursvloer 2016!


Ook editie 2016 van de Maatschappelijke Beursvloer Haarlem verliep vrolijk en positief. Bovendien werden er prima resultaten geboekt. De notarissen konden maar liefst 120 formulieren stempelen, als teken dat een vrager en aanbieder een matc

Wethouder Joyce Langenacker van Economische Zaken opende de beurs met een rake gongslag. Dieuwertje Blok en Dolly Bellefleur, de begeleiders van de middag, ontlokten haar meteen het eerste aanbod: een middagje met Joyce meelopen om te zien wat haar werk inhoudt en hoe je een belangrijk onderwerp op de politieke agenda kunt krijgen. Het leek Dieuwertje echt iets voor de Kinderuniversiteit.


Handen

De vragers en aanbieders liepen weer kriskras door elkaar over de tot beursvloer omgetoverde Philharmonie, gewapend met paarse bordjes waarop ze hun vraag en aanbod hadden gekrijt. De diversiteit aan vragen was weer groot. Zo stond Harry Valkenier aan een tafel met ingenieuze bouwwerkjes: een met elastiekjes werkend flipperkastje en een katapult van elastiekjes plus plastic lepeltje. Harry bedenkt de bouwwerkjes en groepjes kinderen maken ze bij de ontdekplek. Hij zoekt vrijwilligers om dat werk te begeleiden. Piramide Boerhaave heeft een lange verlanglijst voor de heropening van de school dit najaar, variërend van het bedenken van een dans/toneelact tot het kunstzinnig schilderen van de banken op het schoolplein.


Spullen

Soms gaat het niet om ‘handen’ maar om een plek. Zo zoekt Bureau Discriminatiezaken locaties waar de roulerende expositie ‘Fien’ kan hangen. De speelgoedbank heeft behoefte aan een koffieapparaat en een vitrinekast. En tuinderij de Waardering zou dolblij zijn met een zeecontainer/bouwkeet mét bouwradio. De bijzonderste vraag kwam waarschijnlijk van de Welkomwinkel van het Rode Kruis. Die heeft behoefte aan duizenden nieuwe onderbroeken en grote partijen schoenen en slippers. Ze zijn bestemd voor vluchtelingen. Net als andere vragers levert het Rode Kruis een tegenprestatie: een gezellige, aangeklede borrel met Syrische hapjes in de Welkomwinkel.


Aan de slag!

Op niet alle vragen is tijdens de Beursvloer een aanbod gekomen, maar een aantal zal zeker in de komende tijd nog worden ingevuld: op www.bedrijfensamenleving.nl/beursvloer/ staat een overzicht. Intussen gaan de vragers en aanbieders samen aan de slag om de gesloten contracten binnen een jaar uit te voeren. Want dan is er weer een beursvloer!Maatschappelijke Beursvloer Haarlem als Kloppend Hart in De Philharmonie.


Kom 4 april 2016 van 15.00 – 17.30 uur naar de Beursvloer en doe mee! Uw wensen voor 2016 kunnen op de Maatschappelijke Beursvloer door organisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen in vervulling gaan! U kunt uw vraag en aanbod kenbaar maken door uw bedrijf of organisatie op deze website in te schrijven en wensen / hulp achter te laten. Zet het in de agenda:


maandag 4 april 2016,

locatie de Philharmonie,

Lange Begijnestraat 11,

2011HH Haarlem.


U bent welkom vanaf 15.00 uur! Voor vragen en meer informatie mail naar beursvloer@bedrijfensamenleving.nl of bel Kim Aukema  of Erika Meershoek op 0630002194.


Staat bij uw bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel?

Dan kunt u niet ontbreken op de Maatschappelijke Beurvloer Haarlem. Op de Maatschappelijke Beursvloer komen vraag en aanbod bij elkaar en dit alles met een gesloten beurs. Wie omschrijft het beter als onze vast onze vaste spreekstalmeester van de Beursvloer, Dieuwertje Blok.


Dieuwertje Blok: ‘Ze kunnen niet zonder elkaar, bedrijf en samenleving’

Ik hou van simpele oplossingen en die levert de Beursvloer Haarlem. Het ligt zo voor de hand, zo dichtbij. Wat heet, om de hoek. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Daar gaat het om bij de Beursvloer. De een heeft wat nodig: spullen, mankracht, specifieke kennis of soms financiële steun en de ander wil dat graag geven, of beter gezegd, delen. Dat is goed voor de bedrijven zelf en voor de samenleving.
Maatschappelijke organisaties leren zich bijvoorbeeld te presenteren, prioriteiten te stellen, formuleren wat je belangrijk vindt en waarom. Het gaat niet om loze beloften maar er worden, net als in het "echte" leven, harde afspraken gemaakt.Ze kunnen niet zonder elkaar: bedrijf en samenleving. En ik wakker de liefde graag een beetje aan.

Dieuwertje Blok, spreekstalmeester Beursvloer Haarlem


Maatschappelijk makelaar

Steeds meer bedrijven in de regio Haarlem tonen zich betrokken bij de samenleving. Maatschappelijke organisaties hebben op hun beurt veel baat bij de kennis die het bedrijfsleven in huis heeft. Bedrijf & Samenleving Haarlem en Omstreken brengt ze bij elkaar. Als een soort maatschappelijk makelaar. Een prima initiatief met een heel duidelijke meerwaarde: organisaties, bedrijven én de samenleving worden er beter van.


Bernt Schneiders,

burgemeester van Haarlem